Elikadura

Kaixo guztioi!!

Blog honetan elikadurari buruz hitz egingo dizuet.
Hainbat aholku eta informazio eskainiko dizuet ondo jan egiteko eta osasuntsu egoteko!

2010-04-12

Gastronomia

Ondo jan egitea eta plater ikaragarriak egitea modan dago, gero eta garrantzi handia hartu du gastronomia, batez ere, Euskal Herriko gastronomia.
Euskal Herriko gastronomia, lurraldearen erakargarri nagusienetakoa da. Izan ere, sukaldearen artea euskal kulturan eta ohituretan oso barneratua dago. Honen isla dira, internazionalki famatuak diren sukaldari euskaldunak.

Aldizkari batzuetan irteten da Euskal Herriko jatetxeak hobenak dira. Hauek dira janari tipikoak:
- Gasteizen patatak, perretxikok eta barraskiloak asko jaten dira. Eta gozozalea ba zara, goxoak bikainak dira zuretzat. Janaria lagun egiteko Arabako Erriozako ardoa beharrezkoa da.
- Donostia hiriko bakarra da hiru jatetxeak hiru ilargiekin dauzkanean. Eta alde zaharretan ikusteko pintxoak daude.
- Bizkaiko bakailaoa eta pintxoak oso garrantzitsuak dira Bilboko gastronomian.
Juan Maria Arzak, Martin Berasategi, Pedro Subijana, Andoni Luis Aduriz eta Karlos Arguiñano Euskal Herriko sukaldari hobenak dira.

Nahiz eta gaur egun "azkari azkarrak" jan egitea, beti egongo da gure sukaldean plater bero eta gozo bat!




No hay comentarios:

Publicar un comentario